Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
ECO-job

Een beter milieu begint bij ECO-job!

Contact

Schrijf je in: flora & faunaseizoen 2024

Vacature

Snel zoeken
Vacatures
inRegio Delft
inRegio Arnhem
inRegio 's-Hertogenbosch
inRegio Rotterdam
Bekijk alle vacatures

Nieuwsberichten

Wij zijn op zoek naar recent afgestudeerde kandidaten voor een prachtige kans bij een omgevingsdienst die flink in ontwikkeling is!

De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) en ECO-job zijn een samenwerking aangegaan. ECO-job verzorgt de werving en selectie van talentvolle, recent afgestudeerde, kandidaten met technische affiniteit, die bij de OD NZKG met veel enthousiasme aan de slag willen.

lees meer


Maak kennis met... Caroline Lakemeier

Caroline is werkzaam als adviseur bij ECO-job.

lees meer


Circulaire economie levert veel banen op voor mensen met afstand tot arbeidsmarkt

De inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) levert op jaarbasis 700 FTE aan banen op, waarvan inmiddels ruim een kwart (27%) wordt ingevuld door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit onderzoek van KPMG Sustainability in opdracht van Wecycle, de stichting die de inzameling en recycling van e-waste in Nederland regelt.

Lees meer


Ook Europa komt afspraken Parijs over klimaat niet na

“Je kunt Trump de maat nemen, maar wanneer je zelf niet de afspraken van Parijs haalt dan grenst dat aan hypocrisie.” Dat stelt GroenLinks-parlementariër Bas Eickhout voorafgaand aan de onderhandelingen met de lidstaten over de zogenaamde Esffort Sharing Regulation (ESR)

Lees meer


Milieu is niet sexy maar wel hot

Het milieu is misschien niet heel sexy, maar zeker wel hot. Het is dan ook geen wonder dat studenten steeds vaker kiezen voor een milieu gerelateerde studie zoals Milieu-maatschappijwetenschappen of Milieu-natuurwetenschappen. Naast goede carrièremogelijkheden zijn er vaak nog andere redenen om te kiezen voor een baan in de milieubranche zoals het bij willen dragen aan een beter milieu.

lees meer


5 opmerkelijke inventarisaties tijdens het flora en fauna seizoen.

De koeien staan weer buiten en dat betekend dat de lente officieel is begonnen. Maar de koeien zijn niet de enige dieren die tevoorschijn komen. Het begin van de lente is ook het begin van het flora en fauna seizoen Het perfecte moment voor de jaarlijkse flora en fauna inventarisatie.

Lees meer


Maak kennis met... Daphne Verstegen

Daphne is HR medewerker bij ECO-job. Benieuwd naar haar ervaringen?

lees meer


Geslaagd Symposium Bodem Breed te gast bij Rijkswaterstaat

Op 29 november jl. was ECO-job aanwezig op het 28e symposium Bodem Breed plaats bij het LEF future center van Rijkswaterstaat in Utrecht.

Lees meer


Nationale klimaatadaptatiestrategie vastgesteld

De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu ingestemd met de nationale klimaatadaptatiestrategie ‘Aanpassen met ambitie’.

Lees meer


Maak kennis met... Nathalie van de Giesen

Nathalie is recruiter bij ECO-job. Benieuwd naar haar ervaringen?

Lees meer


Duurzaam benutten van natuur goed voor economie

De natuur levert allerlei goederen en diensten die economische kansen bieden, zoals water, voedsel, bouwmaterialen en recreatiegebieden. Door de groeiende wereldbevolking en de stijgende welvaart staat dit ‘natuurlijk kapitaal’ echter onder druk.

Ondernemers, maatschappelijke organisaties en overheden zoeken daarom naar wegen om ook in de toekomst te kunnen blijven profiteren van het natuurlijk kapitaal. Dit brengt innovaties op gang. Maar veel mogelijkheden blijven nog onbenut. Het is zaak om door te pakken.

Lees meer


Tweede Kamer unaniem achter radicale wijziging waterveiligheidsnormen

Op 7 juli is de Tweede Kamer akkoord gegaan met een wetsvoorstel voor een radicale wijziging van de normering voor de primaire dijken. Het wetsvoorstel gaat uit van een minimaal overlijdensrisico als gevolg van een overstroming voor iedere Nederlander die achter een primaire dijk woont. Nergens mag de kans groter zijn dan eens in de 100.000 jaar dat iemand komt te overlijden door een overstroming. Omgerekend gaat het om een individueel basisveiligheidsrisico van 10-5 per jaar.

Lees meer


'Duurzame elektriciteit pakt 40 procent marktaandeel in 2030'

In 2030 is 40 procent van de beschikbare elektriciteit duurzaam. Dat betreft bijna een verdubbeling van het huidige marktaandeel. De uitdaging zit in de strijd met olie als energiebron voor onder andere transport, verwarming en koeling.

Lees meer


Maak kennis met... Bertine Goudswaard

Bertine is recruiter bij ECO-job. Benieuwd naar haar ervaringen?

Lees meer


Maak kennis met... Sjoerd Huijbregts

Sjoerd is werkzaam als accountmanager bij ECO-job. Benieuwd naar zijn ervaringen?

lees meer


Wijziging Regeling bodemkwaliteit

In de Staatscourant van 26 november 2015 is een wijziging van de Regeling bodemkwaliteit geplaatst. Deze wijziging treedt op 1 januari 2016 in werking. De belangrijkste aanpassingen zijn op het gebruik van de bodemkwaliteitskaart........

Lees meer


Strengere regels voor veehouderijen

Op 1 augustus 2015 is de regelgeving voor veehouderijen gewijzigd. Op die datum is het Besluit emissiearme huisvesting in werking getreden. De maximale emissiewaarden voor veehouderijen zijn hiermee aangescherpt. Het besluit vervangt het besluit ammoniakemissie huisvesting veehouderij, waarin ook maximale emissiewaarden voor veehouderijen waren gesteld.

Lees meer


Onbezorgd op vakantie?

Het team van ECO-job wenst u een fijne vakantie toe! Ook in de vakantieperiode blijft ECO-job volop bemiddelen. Dat biedt mogelijkheden voor u als opdrachtgever maar ook voor jou als kandidaat

Lees Meer


Ontmoet ECO-job tijdens de Nationale Milieudag 2015 op de Milieumarkt, donderdag 11 juni

De Nationale Milieudag 2015 – een initiatief van de VVM in samenwerking met TNO en het Utrecht Sustainability Institute (USI). – vindt donderdag 11 juni plaats op het Utrecht Science Park (De Uithof).

Lees Meer


Maak kennis met... Joanna de Werk

Joanna de Werk is werkzaam bij ECO-job als backoffice medewerker.  Benieuwd naar haar ervaringen?

Lees meer


De 1e kandidaten zijn via ECO-job aan de slag!

De afgelopen weken is de natuur weer helemaal tot bloei gekomen. Veel flora- en faunaspecialisten zijn inmiddels in het veld gespot tijdens inventarisatiewerkzaamheden. Naar aanleiding van onze vorige flora- en faunamailing hebben wij al diverse aanvragen van opdrachtgevers in behandeling genomen.

Lees Meer


ECO-job biedt u de oplossing tijdens het Flora- en Faunaseizoen

De komende periode staat weer in het teken van het Flora- en Faunaseizoen. Wij kunnen ons voorstellen dat u in deze drukke periode behoefte heeft aan tijdelijke ondersteuning. Bijvoorbeeld om pieken binnen uw organisatie zorgvuldig op te vangen of bij tijdelijke afwezigheid van personeel door ziekte, vakantie, etc. ECO-job neemt u graag werk uit handen!

Lees meer


Interview met accountmanager Martijn Harmsen in tijdschrift Milieu 8-2014

De afgelopen jaren was het lastig voor jongeren om na het afronden van hun studie een baan te vinden die past bij hun kwalificaties en ambities. Maar Martijn Harmsen, sectielid van VVM Jong en accountmanager bij ECO-job, ziet licht aan het einde van de tunnel. “Na jaren van economische malaise is er de afgelopen periode een voorzichtig economisch herstel te zien. Wanneer het economisch herstel zich doorzet, zitten we aan de vooravond van een toename van het aantal banen binnen de milieusector.” Hij verwacht met name een toename van het aantal vervangingsaanvragen als gevolg van vergrijzing en kennisverlies. “Nu het tij keert, zal het jobhoppen langzaamaan weer beginnen.”

Download artikel


VVA en ECO-job werken samen aan milieubanen

VVA Larenstein is een samenwerking aangegaan met ECO-job, specialistisch bemiddelingsbureau voor vacatures en personeel in de milieusector. Samen gaan ze optrekken om de carrièrekansen voor VVA-leden te vergroten. Joke Straathof van ECO-job en Pim de Bokx lichten de plannen toe.

Lees meer


(Wets)wijzigingen per 1 januari 2015

De wijzigingen via de Wet Werk en Zekerheid zullen een verandering teweegbrengen in het arbeidsrecht en het ontslagrecht. Hieronder treft u aan welke wijzigingen concreet per 1 januari 2015 van kracht zullen zijn. Het eerste deel van invoering van de Wet Werk en Zekerheid zal plaatsvinden per 1 januari 2015 en ziet hoofdzakelijk op wijzigingen in het kader van "flexibele arbeid". Deze wijzigingen worden ook wel de "flexbepalingen" genoemd. De wijzigingen die per 1 januari 2015 in werking treden zijn geen proeftijd bij een tijdelijke arbeidsovereenkomst van korter dan 6 maanden, non-concurrentiebeding is verboden bij tijdelijke arbeidsovereenkomsten en introductie van de aanzegplicht minimaal 1 maand voor het eind van het contract.

Lees Meer


ECO-job aanwezig op de VVA Carrièredag 10 oktober 2014

VVA Larenstein is de vereniging van afgestudeerden van Helicon en Van Hall Larenstein Velp en Wageningen. De alumni hebben hun opleiding gevolgd in Boskoop, Arnhem, Velp, Wageningen, Deventer en Wageningen. Met de oprichting van de vereniging van oud-leerlingen in 1905 is de basis gelegd voor de huidige alumnivereniging, die inmiddels ca. 3.500 leden telt.

VVA, partner van ECO-job, is ook bij uitstek de club om bij aangesloten te zijn, als het gaat om het vinden van een stageplaats, een passende goede baan of een vervolgstap in je carrière.Kom gezellig langs bij ECO-job op de Energiebeurs

De VVM organiseert in samenwerking met partners een aantal workshops en activiteiten op de Energiebeurs in de Brabanthallen van 7-9 oktober. Op 7 oktober van 11.00 – 13.30 uur verzorgt ECO-job (accountmanager Martijn Harmsen) en de sectie Jong, een Workshop “Hoe bestorm je de arbeidsmarkt?”. Speciaal voor bijna en pas afgestudeerde milieuprofessionals die op zoek zijn naar een baan. Aanmelden voor deze workshop is gratis. Aanmelding verloopt via de website van de VVM en dan bij VVM activiteiten (www.vvm.info).

Energie is hét jaarlijkse ijkpunt voor professionals om de balans op te maken op het gebied van energie. Drie dagen (7-9 oktober) lang komt alles en iedereen op het gebied van energiebesparing en duurzame energieopwekking samen voor het grootste live energieplatform van Nederland.

Lees meer


HAFLOC reikt eerste certificaten Basiscurus milieu uit

In maart 2014 is ECO-job in samenwerking met HAFLOC* gestart met de eerste HBO geaccrediteerde, basiscursus milieu voor het Servicecentrum Drechtsteden (SCD). Verschillende kandidaten namen deel aan dit traject, waaronder kam-coördinatoren, vergunningverleners, adviseurs en medewerkers van de Omgevingsdienst en medewerkers van het SCD.

Lees meer


De Nationale Mileudag 11 juni 2014 (terugblik)

Onder het motto 'Kwaliteit van leven' stond woensdag 11 juni gezondheidsbevordering centraal tijdens de Nationale Milieudag 2014. Traditiegetrouw kende de Nationale Milieudag een gevarieerd programma. Er werd vooral gedebatteerd over de vraag hoe gezondheid als integraal onderdeel van omgevingsbeleid kan worden gepositioneerd.

Lees meer


Gratis proefles Milieu en Duurzaamheid 26 juni

Ben je geïnteresseerd in Milieu en Duurzaamheid en wil je weten of het volgen van een (deel van) het studietraject iets voor jou is? Op donderdag 26 juni 2014 organiseren we een proefles van het studietraject Milieu & Duurzaamheid. Tijdens deze proefles krijg je een goede indruk van het studietraject en de (ook los te volgen) cursussen.

Lees meer


Ontmoet ECO-job tijdens de Nationale Milieudag 11 juni!

Meer en meer blijkt dat gezondheidsbevordering alles te maken heeft met een goede leefomgeving. Met name bij de inrichting van steden is op dit punt veel te winnen. Onder het motto ´Kwaliteit van leven´ zet de Nationale Milieudag 2014 op 11 juni het gezondheidsaspect in de schijnwerpers.

Lees meer


Maak kennis met (deeltijd) studenten Milieukunde!

ECO-job heeft al jaren een vruchtbare samenwerking met diverse HBO opleidingen Milieukunde, waaronder de deeltijdopleiding van Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Deze deeltijdopleiding is een combinatie van werken en studeren, waarbij de student circa één keer per twee weken op een donderdagavond en vrijdag theorielessen en practica krijgt....

Lees meer


HAFLOC en ECO- job starten samenwerking

Begin maart startte in Dordrecht de Basiscursus Milieu bij Servicecentrum Drechtsteden. Hogeschool Utrecht en HAS Hogeschool verzorgen de cursus. Daarnaast doen cursisten onder deskundige begeleiding van ECO-job werkervaring op bij Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid. De Hogescholen en ECO-job vullen elkaar in deze samenwerking goed aan wat ten goede komt aan het arbeidsperspectief van de cursisten. Gelijktijdig leren en werken krijgt hiermee vorm in de praktijk...

Lees meer


ECO-job biedt u de oplossing tijdens het Flora- en Faunaseizoen

De komende periode staat weer in het teken van het Flora- en Faunaseizoen. Wij kunnen het voorstellen dat u in deze drukke periode behoefte heeft aan tijdelijke ondersteuning om pieken binnen uw organisatie zorgvuldig op te vangen. ECO-job neemt u graag werk uit handen...

Lees meer


Lancering nieuwe website

Vorige week lanceerde ECO-job haar nieuwe website. Ook zijn wij over gegaan op een nieuw automatiseringssysteem. Zowel de website als het nieuwe systeem staan symbool voor de nieuwe fase waarin ECO-job is aangekomen met haar vernieuwde opdrachtgevers, samenwerkingsverbanden en nieuwe uitstraling naar de markt...

Lees meer


ECO NOVA B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.