Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
ECO-job

Een beter milieu begint bij ECO-job!

Contact

Schrijf je in: flora & faunaseizoen 2024

Vacature

Snel zoeken
Bekijk alle vacatures

'Duurzame elektriciteit pakt 40 procent marktaandeel in 2030'

In 2030 is 40 procent van de beschikbare elektriciteit duurzaam. Dat betreft bijna een verdubbeling van het huidige marktaandeel. De uitdaging zit in de strijd met olie als energiebron voor onder andere transport, verwarming en koeling

Dat zegt Adnan Amin, general director van het International Renewable Energy Agency (Irena) tegen Bloomberg. Vooral lagere kosten voor technologie die nodig is voor duurzame energie maken die groei mogelijk.
Ruwe olie speelt op dit moment al een erg kleine rol bij het opwekken van elektriciteit. Volgens Amin is slechts zo'n 5 procent van de wereldwijde stroomvoorziening afkomstig van olie. Ondertussen maken dalende olieprijzen alternatieve energiebronnen minder aantrekkelijk, waardoor er minder geïnvesteerd wordt in biobrandstoffen, stelt Irena.

Groeiend aantal banen

Duurzame energie is ook een sector waarin veel nieuwe banen te vinden zijn. In 2015 werkten er wereldwijd zo'n 8,1 miljoen mensen in de sector, een stijging van 5 procent ten opzichte van het jaar ervoor

Windparken in zee

In de Europese Unie lopen Duitsland, het Verenigde Koninkrijk en Denemarken wereldwijd voorop met windparken in zee. Maar juist hier loopt het aantal banen in de sector voor het vierde jaar op rij terug door de zwakke economie, stelt Irena.

Zonne-energie is met 2,8 miljoen de grootste werkgever, een groei van 11 procent sinds het vorige meetpunt. Windenergie zorgde ondertussen voor 1,1 miljoen banen, een stijging van 5 procent door flinke investeringen in wind in Duitsland, China en de Verenigde Staten.

ECO NOVA B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.