Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
ECO-job

Een beter milieu begint bij ECO-job!

Contact

Schrijf je in: flora & faunaseizoen 2024

Vacature

Snel zoeken
Vacatures
inRegio 's-Gravenzande
inRegio Schiedam
inRegio Rotterdam
Bekijk alle vacatures

Milieu is niet sexy maar wel hot

Het milieu is misschien niet heel sexy, maar zeker wel hot. Het is dan ook geen wonder dat studenten steeds vaker kiezen voor een milieu gerelateerde studie zoals Milieu-maatschappijwetenschappen of Milieu-natuurwetenschappen. Naast goede carrièremogelijkheden zijn er vaak nog andere redenen om te kiezen voor een baan in de milieubranche zoals het bij willen dragen aan een beter milieu.

Maar ook al groeit de markt voor milieuprofessionals, kan het erg lastig zijn om als pas afgestudeerde een baan te vinden. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat voor bepaalde functies enige ervaring is vereist. Nu is het zo dat deze ervaring niet altijd vanuit een vorige baan hoeft te komen. Het doorlopen van (meeloop)stages, aanwezig zijn bij excursies, bezoeken van evenementen en allerlei andere activiteiten dragen hier ook aan bij. Dit is iets wat ze bij studievereniging Storm maar al te goed weten.

Storm is de studievereniging voor de bachelors Milieu-maatschappijwetenschappen, Milieu-natuurwetenschappen en Global Sustainability Science. Tevens ook de vereniging voor de masters Sustainable Development en Water Science and Management. “Bij Storm zijn we bezig om de studenten zowel op studiegebied verder te ontwikkelen als in hun vrije tijd. Omdat iedereen het verzekeren van onze toekomst belangrijk vind, is het dan ook een hele hechte en actief betrokken groep leden die wij hebben.” verteld Yvana Wagter, h.t. Commissaris Extern der Studievereniging Storm.

Als aanvulling op het curriculum worden er meer dan 100 activiteiten per jaar georganiseerd. Dit varieert van een excursie naar een afvalverwerkingsfabriek tot een avond waarin actuele en relevante documentaires worden getoond. En speciaal voor de voorbereiding op de arbeidsmarkt organiseert de carrière commissie activiteiten zoals carrièresymposiums, CV-workshops en carrièrediners. Allemaal met het doel om studenten een beeld te geven van mogelijk carrière perspectieven, om in contact te komen met mogelijke werkgevers en studenten te helpen met hun keuzes. Een keuze waarbij ook ECO-job kan helpen door met studenten in gesprek te gaan op carrièredagen of het verzorgen van leerzame sollicitatietrainingen.

Een samenwerking tussen studieverenigingen en personeelsbemiddelingsbureau zoals ECO-job wordt dan ook als prettig ervaren omdat gezamenlijk de kansen worden vergroot voor starters op de arbeidsmarkt. “Storm vind de samenwerking met een ECO-job prettig en belangrijk, omdat zij een goed overzicht geven met betrekking tot de carrièremogelijkheden voor onze studenten” vervolgd Yvana. Het kan voor net afgestudeerden erg fijn zijn als ze geholpen worden in hun zoektocht naar de eerste baan die aansluit op hun studie, vaardigheden en wensen.
ECO NOVA B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.