Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
ECO-job

Een beter milieu begint bij ECO-job!

Contact

Schrijf je in: flora & faunaseizoen 2024

Vacature

Snel zoeken
Bekijk alle vacatures

HAFLOC en ECO- job starten samenwerking

Begin maart startte in Dordrecht de Basiscursus Milieu bij Servicecentrum Drechtsteden. Hogeschool Utrecht en HAS Hogeschool verzorgen de cursus. Daarnaast doen cursisten onder deskundige begeleiding van ECO-job werkervaring op bij Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid. De Hogescholen en ECO-job vullen elkaar in deze samenwerking goed aan wat ten goede komt aan het arbeidsperspectief van de cursisten. Gelijktijdig leren en werken krijgt hiermee vorm in de praktijk.

Hogeschool Utrecht en HAS Hogeschool maken deel uit van HAFLOC. Dit is het opleidingsloket voor mensen die een hbo-opleiding of cursussen op hbo-niveau willen volgen op het gebied van omgevingskwaliteit. HAFLOC staat voor Hogeschool Alliantie Fysieke Leefomgeving Opleidingen en Cursussen en is een samenwerking tussen Hogeschool Utrecht, Avans Hogeschool, Saxion, Hogeschool Inholland, Hogeschool Van Hall Larenstein en HAS Hogeschool. Door samen op te trekken willen zij omgevingsdiensten ondersteunen bij het opleiden van hun medewerkers zodat zij de werkzaamheden op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving op het vereiste kwaliteitsniveau kunnen uitvoeren.

Aanvullend op de opleiding coacht ECO‐job de cursisten op de werkplek. Dit gebeurt door mensen met ruime werkervaring op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving en die het klappen van de zweep in de praktijk hebben geleerd.

Hogeschool Utrecht en HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen geven de Basiscursus Milieu die voor dit traject is samengesteld. De cursus behandelt algemene onderdelen als communiceren en mentale weerbaarheid en technische aspecten en wetgeving op het gebied van de leefomgeving. Verder komen specialismen aan bod, zoals bodem, geluid, luchtkwaliteit, afval, externe veiligheid (waaronder brandveiligheid) en energiebeheer.

De cursus en het traineeship zijn zodanig opgebouwd dat de theorie direct toepasbaar is voor medewerkers die actief zijn op het gebied van toezicht en handhaving, vergunningverlening en milieuzorg. De combinatie van opleiding en coaching op de werkplek is in het verleden bij de DCMR Milieudienst Rijnmond goed bevallen. Vandaar dat deze succesformule opnieuw wordt gebruikt en wel te beginnen bij Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid.

In de huidige maatschappij staat omgevingskwaliteit hoog op de agenda. Wil jij je ontwikkelen, ben je toe aan omscholing of ambieer je een baan in de milieusector, dan heeft HAFLOC voor jou een geschikte cursus. via ECO-job kan deze mogelijk ook gecombineerd worden met een traineeship! Neem voor meer informatie contact op met:

Kim de Bont van HAFLOC 088-8903335 / info@hafloc.nl / www.hafloc.nl of
Martijn Harmsen van ECO-job 078-3031690 / info@ecojob.nl / www.ecojob.nl

ECO NOVA B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.