Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
ECO-job

Een beter milieu begint bij ECO-job!

Contact

Schrijf je in: flora & faunaseizoen 2024

Vacature

Snel zoeken
Vacatures
inRegio 's-Hertogenbosch
inRegio Wageningen
inAlkmaar; Utrecht; Zwolle
inAmsterdam
Bekijk alle vacatures

Bijdragen aan een gezonde en veilige leefomgeving

Rozj Younis raakte gedurende zijn carrière in de horeca steeds meer geïnteresseerd in milieu. “Steeds vaker horen we van milieurampen. Ik wilde een bijdrage leveren aan een gezonde en veilige leefomgeving. Het milieu wordt steeds belangrijker en dat motiveerde mij om een studie milieukunde te gaan volgen.”

Rozj heeft in Koerdistan zijn opleiding, die overeenkomt met VWO met profiel ‘natuur en techniek’, behaald. Als 17-jarige emigreerde hij naar Nederland om te studeren. De Nederlandse taal leerde hij op het Joke Smit College te Amsterdam waar hij een inburgeringscursus volgde. Rozj belandde in de horeca, wat zijn taalvaardigheden verder stimuleerde waardoor hij koos om op latere leeftijd verder te studeren. Later verlegde hij zijn werk als kok naar dat van uitvoerder in de bouw en bodemsanering. Rozj bewaakte de voortgang van de saneringsprojecten ten opzichte van de planning, de kwaliteit, veiligheid en milieuzaken. Dit was het moment waarop hij koos om aan het Avans Hogeschool te Breda de studie Milieukunde te volgen. Welk hij met een goed resultaat heeft behaald. “Ik ben er trots op dat ik een bijdrage kan leveren aan de milieuomgeving en een positief toekomstperspectief kan bieden aan mijn medemens. Dat geeft mij een goed gevoel. Via ECO-job ben ik nu aan het werk bij Sweco Nederland in Rotterdam als adviesmedewerker bodem en ondergrond. Het werken voor zo’n groot bedrijf zie ik als een enorme prestatie en eer.” Rozj werkt zowel in een teamverband als zelfstandig aan verschillende projecten. De focus van projecten is gericht op bodemsanering. “Ik ondersteun projectleiders, daarbij ben ik medeverantwoordelijk voor de voorbereiding, begeleiding en afronding van saneringsprojecten. Ik bewaak deadlines, stel saneringsplannen op, regel meldingen en vergunningen, begeleid saneringstrajecten, stel evaluatierapporten op en werk aan het relatiebeheer van klanten en onderaannemers. Sinds korte tijd heb ik mijn plek gevonden in het team en ik ben al betrokken geweest bij veel projecten.”

Plezier in het werk

Voor Rozj is het belangrijk dat hij het naar zijn zin heeft en met veel plezier naar zijn werk gaat. Dat heeft een positief effect op de bijdrage die hij binnen de projecten levert. “Het leukste van mijn werk is dat de projecten variëren. Ik leer hierdoor erg veel en het wordt niet eentonig. Ook vind ik de werkflexibiliteit fijn. Ik mag mijn eigen werktijd inplannen. Doordat ik zoveel flexibiliteit heb, kan ik mijn werkzaamheden goed uitvoeren en positieve resultaten behalen.”
Planmatig werken en proactief zijn, verstrekken inzicht in het werkveld. En dat vindt hij prettig. ”De uitdaging om te beginnen van niets tot een afronding van een project heeft mij altijd gemotiveerd. Verbeterpunten zullen er altijd zijn, maar ik probeer mij liever te richten op de organisatiecultuur. Communiceren en afstemmen van afspraken vind ik belangrijk. Evenals elkaar aanvullen en versterken in een teamverband, contacten leggen en werken aan ideeën.”
Als medewerkers veel belangstelling hebben voor elkaar en ondersteuning geven aan elkaar, is het werk goed uit te voeren, aldus Rozj. Zijn leervermogen en kennis van het vak maken het werk gemakkelijker. “Alhoewel ik goed presteer onder druk, vind ik het ook erg fijn om in eigen tempo te werken. Dit bevordert mijn voortgang.” Door zelfverzekerd te zijn en niet bang te zijn voor uitdagingen, speelt hij in op situaties die het werk lastig kunnen maken.
“Ik ben in staat om vanuit het klantperspectief te kijken en zo meerwaarde te leveren en een lange relatie op te bouwen.” Daarnaast is hij een doorzetter volgens zijn collega’s. Dat is merkbaar in het werkveld, waarin hij het uiterste geeft van zichzelf.

Privé is hij een drukbezet man, maar dat weerhoudt hem niet om zich verder te ontwikkelen. Rozj houdt van reizen, koken, salsadansen en houdt met hardlopen en fitness zijn conditie op peil. Tijdens zijn studie werd hij vader van een dochter en kortgeleden vond er gezinsuitbreiding plaats met de geboorte van een zoon. Uit Rozjs wens om zich verder te bekwamen in bodem BRL’s blijkt dat hij een gedreven en sociaal mens is. Nieuwe uitdagingen pakt hij graag op. “Binnen mijn vakgebied wil ik graag deze certificering behalen. Ik sta dan ook open voor cursussen op het gebied van bodem en veiligheid. Ik hoop dat ik nog voor een lange tijd mag werken en met veel plezier.”

ECO NOVA B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.