Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
ECO-job

Een beter milieu begint bij ECO-job!

Contact

Schrijf je in: flora & faunaseizoen 2024

Vacature

Snel zoeken
Vacatures
inRegio 's-Hertogenbosch
inRegio Wageningen
inAlkmaar; Utrecht; Zwolle
inAmsterdam
Bekijk alle vacatures

Aan het werk met...Raimon Izelaar

Raimon Izelaar (26) is als DLP'er (Deskundig Leidinggevende Projecten) werkzaam voor BAM.

Ben je altijd al in het milieuwerkveld actief geweest?

Nee. In het verleden heb ik een timmeropleiding gevolgd en ben ik vijf jaar allround timmerman geweest bij een bouwbedrijf. Door bedrijfseconomische omstandigheden kwam ik in 2013 echter zonder werk te zitten. Vervolgens heb ik zo snel mogelijk geprobeerd om via het uitzendbureau een andere baan te zoeken. Ik pakte alles aan en ben bijvoorbeeld nog twee maanden verkeersregelaar geweest. Op een gegeven moment werd me gevraagd of ik DLP'er wilde worden. Ik ben me in dit beroep gaan verdiepen, kreeg een opleiding aangeboden en zo ben ik eigenlijk min of meer het milieuwerkveld ingerold.

Hoe is BAM op jouw pad gekomen?

Nadat ik me bij ECO-job had aangemeld, mocht ik verrassend snel op gesprek komen bij BAM. Ze zochten bij BAM een DLP'er en ondanks dat er ook andere kandidaten voor deze functie in de race waren, werd ik uiteindelijk gekozen. Dat is inmiddels alweer 16 maanden geleden en sindsdien ben ik met veel plezier werkzaam voor BAM.

Wat houdt je functie precies in?

Als DLP'er begeleid ik saneringswerken van vervuilde grond. Tijdens deze werken wordt er grond afgegraven en het is mijn taak om er voor te zorgen dat mensen gezond en veilig kunnen werken volgens de geldende wet- en regelgeving. Ik draag onder andere zorg voor de naleving van alle regels, controleer of iedereen zijn beschermende kleding draagt en check of de juiste hekwerken op en rondom het saneringsterrein staan. Bij zwaardere vervuilingen moet er soms een deco-unit, een ontsmettingseenheid, geplaatst worden en is er meer begeleiding en voorlichting van de aanwezige medewerkers nodig. Daarnaast houd ik een dagelijks logboek bij en loop ik na of iedereen wel gekeurd is en over een geldig VCA beschikt. Al met al ben ik als DLP'er druk in de weer. Soms, als het wat rustiger is, help ik mee met de graafwerkzaamheden.

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag er uit?

Bij een nieuw op te starten saneringswerk licht ik 's ochtends alle aanwezigen in over de aard van de vervuiling en hoe te handelen met de afgegraven grond. Alle saneringsmedewerkers worden ingeschreven in het logboek en nadat het werk is opgestart, let ik goed op wat er met de afgegraven grond gebeurt. Negen van de tien keer is er niets aan de hand met de grond die er afgevoerd wordt, maar het kan wel eens voorkomen dat er bijvoorbeeld stukjes asbest in zitten. Op dat moment moet ik de overweging maken of we meer asbest kunnen verwachten. In het uiterste geval moet ik het werk stilleggen en het plan van aanpak aanpassen. Dergelijk oponthoud is niet leuk, maar ik sta er nu eenmaal om de veiligheid te waarborgen. Verder let ik altijd goed op of er tijdens de saneringswerkzaamheden geen dampen uit de grond komen. Indien dit het geval is, grijp ik in door een gasmeting te verrichten.

Wat maakt het werken als DLP'er zo leuk?

Mijn werkzaamheden zijn zeer gevarieerd. Daarnaast vind ik het erg prettig om dagelijks buiten te zijn. Ook heb ik als DLP'er met veel verschillende mensen te maken. De ene keer ben je druk met het aansturen en begeleiden van collega's, de andere keer ben je in de bouwkeet aan het overleggen met uitvoerders en werkvoorbereiders over de voortgang van de werkzaamheden.

Wat zijn je ambities voor de langere termijn?

Ik wil mezelf blijven ontwikkelen als DLP'er. Dat zal ook wel moeten, want ook de wet- en regelgeving is continu aan verandering onderhevig. Misschien dat ik over tien jaar nog steeds als DLP'er werkzaam ben. Maar wellicht is er ook wel de mogelijkheid om op termijn de stap te zetten naar een functie als Middelbaar Veiligheidskundige. Ook in die functie kan ik met veiligheid bezig zijn en kan ik veel buiten zijn. Dat trekt me wel.

ECO NOVA B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.